Over Ine van Emmerik

Over Ine van Emmerik

In mijn leven zijn werken en leren altijd natuurlijk met elkaar verbonden. Werkend en lerend ontwikkel ik mijn eigen talenten en zet die weer in voor de ontwikkeling van talenten in anderen. Anders gezegd: terwijl ik werk volg ik mijn nieuwsgierige neus en wat dat leerproces oplevert probeer ik weer ten nutte te maken voor anderen in hun werk.

Vanuit een brede werkervaring en opleiding kan ik rust brengen in ingewikkelde situaties en gemakkelijk schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau en suggesties doen voor verfrissend andere invalshoeken bij de aanpak van een project. Omdat ik multidisciplinair heb gewerkt in diverse organisaties ben ik in staat om mogelijkheden tot creatieve verbindingen te zien.

Ik deed ervaring op in diverse branches; ICT, uitgeverij, onderwijs, retail, bank-en verzekeringsbedrijven. Dat deed ik in diverse functies; als trainer, (project)manager en consultant. Ondertussen voltooide ik opleidingen tot leraar, jurist, personeelsadviseur, psycholoog en onderzoeker.

In 2000 startte ik Extravaleren en werkte ik voor een grote variëteit aan organisaties in de zakelijke dienstverlening en non-profit. Daarover is meer te lezen bij Portfolio en op LinkedIn. Doorlopend onderzoek naar leerprocessen van professionals in complexe werksituaties leidde tot diverse publicaties, meer daarover is te lezen onder Publicaties.

Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van leerzame ontmoetingen. Bij intervisie van teams, maar ook binnen opleidingstrajecten. Daarnaast organiseerde ik diverse netwerkbijeenkomsten en seminars voor professionals, nationaal en internationaal.

Ik draag die kennis ook weer over. In 2010 verzorgde ik een workshop voor de Foundation Caring for the Future in Portugal waarin ik professionals trainde in het werken met intervisie. Sinds 2010 ben ik partner in een Europees onderwijsproject voor volwassenen, Belieforama. (A panoramic approach to issues of religion and belief).  Ik bouw mee aan een internationale community of practice en ik begeleid internationale trainingen, als certified module designer en coach.